31 شهریور 1403

  • 1398/09/25
  • - تعداد بازدید: 45
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
آشنایی سفیران سلامت دانشجویی فراشبند

آشنایی سفیران سلامت دانشجویی فراشبند با شیوه‌های خودمراقبتی جوانان/خود مراقبتی؛ گام نخست سلامت

.

در راستای حفظ و ارتقای سلامت، پیشگیری از ابتلا به بیماری ها، درمان و کاهش عوارض آن و با هدف آشنایی دانشجویان با شیوه‌های خود مراقبتی، کارگاه آموزشی خود مراقبتی جوانان با حضور کارشناس آموزش سلامت، کارشناس بهبود تغذیه و کارشناس سلامت روان در دانشگاه پیام نور فراشبند، برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان فراشبند، مسوول واحد آموزش سلامت شبکه بهداشت و درمان شهرستان فراشبند، خود مراقبتی را گام نخست سلامت و شامل فعالیت‌هایی دانست که افراد و خانواده‌ها برای حفظ یا ارتقای سلامت، پیشگیری از ابتلا به بیماری، درمان و کاهش عوارض آن، انجام می‌دهند.

«مریم خنجری»گفت: سفیران سلامت، با انتقال مطالب سلامتی به همکلاسی‌ها و اعضای خانواده،می توانند باعث ارتقای سطح سلامت جامعه شوند.

او در ادامه به تاریخچه ای از بیماری ایدز پرداخت و با اشاره به اینکه بیش از سه دهه از شناخت HIV و بیماری ایدز می گذرد، افزود: همه گیری جهانی ایدز، یکی از بزرگترین چالش ها در زندگی فردی و اجتماعی انسان به خصوص نوجوانان و جوانان تشکیل می دهد.

این کارشناس آموزش سلامت، با بیان اینکه در حال حاضر در سطح جهان، بالغ بر 36 میلیون نفربا «اچ آی وی» زندگی می‌کنند، افزود: طی 15 سال گذشته، مرگ و میر ناشی از ایدز در میان نوجوانان سه برابر شده به طوری که بیماری ایدز دومین علت مرگ در رده سنی نوجوانان در سطح جهان به حساب می آید .

او، با اشاره به اینکه ارتباطات جنسی محافظت نشده، علاوه بر انتقال اچ آی وی می تواند باعث انتشار بیش از 30 بیماری آمیزشی شناخته شده شود، اضافه کرد: شایع ترین راه انتقال «اچ آی وی» در جهان از طریق تماس جنسی است و بیش از 70 درصد موارد انتقال در دنیا از این راه است.

خنجری اظهار داشت: بررسی آمارها در ایران نشان می دهد که در سال های اخیر تعداد افرادی که به واسطه ارتباط جنسی محافظت نشده(بدون کاندوم) مبتلا به اچ آی وی شده اند، رو به افزایش است به ویژه ابتلای افراد جوان تر از طریق روابط جنسی محافظت نشده به صورت چشمگیری افزایش یافته است.

کارشناس بهبود تغذیه مرکز خدمات جامع سلامت شهدای فراشبند نیز مهمترین عامل در خود مراقبتی را تغذیه مناسب دانست و گفت: وضعیت تغذیه افراد فقط به وجود مواد غذایی در سبد تغذیه خانواده بستگی ندارد بلکه به میزان قابل توجهی تحت تأثیر فرهنگ تغذیه افراد یا خانواده‌ها است.

«زهرا علی آبادی» افزود: همه ما در طول روز غذاهای مختلفی استفاده می کنیم که هر کدام از آنها تأثیر مثبت یا منفی بر سلامت ما دارند.

او اظهار داشت: اگر افراد می خواهند یک برنامه غذایی مناسب داشته باشند و از این راه برای حفظ و بهبود سلامت خود تلاش کنند، لازم است ابتدا خواص هر کدام از گروه های مواد غذایی و میزان مصرف لازم هر کدام را بدانند.

کارشناس سلامت روان شبکه بهداشت و درمان فراشبند نیز، سلامتی را طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت، تأمین رفاه جسمی، روانی و اجتماعی و نه فقط نبود بیماری و ناتوانی برشمرد و افزود: بنابر این به کسی فرد سالم گفته می شود که نه تنها رشد کافی، وزن مناسب و تغذیه صحیح داشته باشد و از لحاظ جسمانی هیچ بیماری نداشته باشد، بلکه دارای رفتار و فکر سالم نیز باشد.

«مریم کشاورز مویدی» با اشاره به اینکه سلامت روانی همانند سلامت جسمی، به معنای نبودن مشکلات و بیماری نیست بلکه سلامت روان، علاوه بر بیماری، حالات عاطفی و شرایط ذهنی (احساسات و افکار) را نیز در بر می گیرد.

او، هدف اصلی در خود مراقبتی و سلامت روان جــوانان را تامین، حفظ و ارتقای سلامت روان افراد جامعه دانست به گونه‌ای که آنها نه تنها بیماری روانی نداشته باشند، بلکه از عناصر شناختی، عاطفی و همچنین از توانایی های خود در رابطه با دیگران آگاه شده و با داشتن تعادل روانی بهتر، بر استرس های زندگی فائق آیند، کارهای روزانه را پربارتر و سودمند تر انجام دهند، از زندگیشان لذت ببرند و با افراد خانواده و محیط خود ارتباط مناسب برقرار نموده و فرد مفیدی برای جامعه باشند.

در این کارگاه آموزشی، سفیران سلامت دانشجویی با ایدز و راههای پیشگیری از آن، تغذیه سالم و نقش آن در سلامت، خود مراقبتی و سلامت روان جــوانان، مدیریت استرس، روش‌های پیشگیری از افسردگی و نشانه‌های آن آشنا شدند.

پایان خبر
  • گروه خبری : اخبار
  • کد خبری : 15400
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید